'Elke vergelijking gaat mank, PSV is veel beter en moet makkelijk kunnen winnen'

'Elke vergelijking gaat mank, PSV is veel beter en moet makkelijk kunnen winnen'

17 februari - 12:00 Laatste update: 12:05
65

PSV is de torenhoge favoriet voor het tweeluik met Maccabi Tel Aviv in de tussenronde van de Conference League. De ploeg van coach Roger Schmidt moet zich simpel kunnen plaatsen voor de achtste finale, zegt de Israëlische voetbalverslaggever en columnist Uzi Dann tegen VoetbalPrimeur.

Bij de Israëlische recordkampioen is onder meer Brandley Kuwas actief. "Maccabi speelt de laatste tijd wat vaker in een 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Dat is ingevoerd door de nieuwe trainer Mladen Krstajic, maar ze kunnen ook altijd terugvallen op een 4-3-3. De Servische spits Dorde Jovanovic, die in januari is gekocht, is meteen een sleutelspeler geworden. Hij scoorde als invaller twee keer in twee duels. Het was beide keren bovendien de winnende treffer, waaronder in de derby van Tel Aviv in de 93ste minuut."

"Vleugelspeler Dan Bitton is in aardige vorm en doelman Daniel Paretz is niet slecht", vervolgt Dann. Maar Maccabi moet het toch vooral van het collectief hebben. De journalist van dagblad Haaretz houdt zijn hart vast voor het treffen met PSV, gezien de aanvallende kracht met Noni Madueke, Cody Gakpo en oude bekende Eran Zahavi. "De defensie is heel zwak de laatste anderhalf jaar, zeker in vergelijking met het verleden. Er zijn niet genoeg goede verdedigers en de backs André Geraldes en Saborit verkeren in veel mindere vorm."

Daar is voor de sterke PSV-aanvallers wat te halen, benadrukt Dann, die vreest voor een afstraffing voor Maccabi. "Elke vergelijking gaat mank. PSV heeft veel betere spelers en tegenover een verdediging zoals die van Maccabi zouden ze makkelijk moeten winnen. Zeker in Eindhoven kan het zo 3-0 of 4-1 worden." Maakt Maccabi dan geen enkele kans? "Nou, ik heb begrepen dat PSV - op zijn eigen manier - ook wat problemen heeft in de defensie", doelt hij op de keeperskwestie en de krappe bezetting centraal achterin.

De aftrap in het Philips Stadion is om 18.45 uur. De return in Tel Aviv is een week later.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie