'Feyenoord denkt aan RKC'er Touba, maar heeft concurrentie van Europese subtop'

'Feyenoord denkt aan RKC'er Touba, maar heeft concurrentie van Europese subtop'

17-02-2022 13:54 Laatste update: 14:17
35

Ahmed Touba kan rekenen op de nodige belangstelling. De verdediger van RKC Waalwijk, die komende zomer nog maar een contract voor een jaar heeft, wordt onder meer begeerd door het Olympique Lyon van trainer Peter Bosz.

De 23-jarige Algerijns international kan rustig afwachten welke clubs zich voor hem melden. Volgens Foot Mercato zijn dat niet de minsten, want Olympique Lyon zou hem op de korrel hebben. Die club hoopt hem in de zomer voor een laag bedrag over te kunnen nemen van RKC, maar er is waarschijnlijk concurrentie.

Zo zouden Sevilla en Real Betis ook al interesse hebben getoond en zijn Fortuna Düsseldorf en AEK Athene, die afgelopen winter al belangstelling toonden, de verdediger ook nog niet vergeten. Daarnaast overwegen naar verluidt ook Watford, Bournemouth en Feyenoord om Touba vast te leggen.

De in Frankrijk geboren Algerijn speelt sinds de zomer van 2020 voor RKC. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 32 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij drie keer scoorde. Dit seizoen staat de teller ook alweer op zeventien.