'De jongens bij Ajax hebben zo veel kwaliteit, zou graag weer in zo'n team spelen'

'De jongens bij Ajax hebben zo veel kwaliteit, zou graag weer in zo'n team spelen'

17-02-2022 17:12
59

Hoewel Vitesse harde nederlagen leed tegen Ajax en PSV, smaken deze voor Riechedly Bazoer wel naar meer. De 25-jarige libero van de Arnhemmers wil komende zomer een stap omhoog zetten.

"Die jongens bij Ajax hebben zo veel kwaliteit", steekt Bazoer van wal in gesprek met Voetbal International. "Ze spelen met lef, het zijn spelers van topniveau. Als je met veel van dat soort spelers samenspeelt, dan trek je je daaraan op. Zonder iets verkeerds te zeggen over mijn huidige ploeggenoten, want ook wij hebben veel goede wedstrijden gespeeld. Maar in de toekomst streef ik dat hogere niveau wel weer na."

"Ik zou graag weer in zo'n team spelen", geeft de zesvoudig international van het Nederlands elftal toe. "Lekker snel de bal rond laten gaan, ploeggenoten die al zien wat ze willen doen voor dat ze de bal hebben. Dat heb ik ook wel in mijn spel, in een ploeg met meer spelers die zo denken, kom ik ook beter tot mijn recht, denk ik."

Bazoer heeft een aflopend contract bij Vitesse en hakt 'liefst zo snel mogelijk' de knoop door over zijn toekomst. "Dat geeft rust, voor mij en voor de mensen om mij heen. Ik wil me op Vitesse focussen en dit goed afmaken. Laat kiezen is vaak niet de beste keuze. Ik wil weloverwogen een beslissing nemen. De manier van spelen, het land, de trainer, het complete plaatje moet kloppen."

Afgelopen winter toonden onder meer PSV en Feyenoord interesse in Bazoer. De Eredivisie-topclubs bereikten echter geen akkoord met Vitesse.