Hasselbaink geeft voormalig Koeman-flop van 18 miljoen een kans bij Burton

Hasselbaink geeft voormalig Koeman-flop van 18 miljoen een kans bij Burton

17-02-2022 19:58
4

Jimmy Floyd Hasselbaink heeft een verrassende slag geslagen met Burton Albion. De Nederlandse manager geeft Oumar Niasse de kans bij de League One-club, nadat de 31-jarige Senegalees sinds 2020 niet meer in actie kwam.

Niasse maakte in 2016 nog voor achttien miljoen euro de overstap van Lokomotiv Moskou naar Everton, maar bij de Premier League-club werd hij al snel afgeserveerd door manager Ronald Koeman, die niet met de aanvaller overweg kon. Toch kwam Niasse nog tot 42 officiële duels voor The Toffees, mede doordat Koeman in oktober 2017 werd ontslagen.

Zelf vertrok Niasse in de zomer van 2020 transfervrij van Goodison Park, na verhuurperiodes bij Hull City en Cardiff City. In maart 2021 meldde hij zich nog even bij Huddersfield Town, maar voor die club speelde hij geen enkel duel en hij vertrok al na een paar maanden. Zodoende zat de spits al sinds afgelopen zomer zonder club, maar Hasselbaink durft het desondanks met hem aan.

"Hij is hongerig en heeft een verlangen naar een terugkeer op het veld. Hij heeft laten zien dat hij iets kan toevoegen aan het elftal", zegt de voormalig Oranje-international op de website van Burton, dat momenteel twaalfde staat in de Leagone One.