Het rapport van PSV: stabiele Eindhovense zege met drie onbetwiste uitblinkers

17-02-2022 20:40
102

PSV gaat met een overwinning op zak richting Israël. De heenwedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv werd met 1-0 gewonnen door een goal van Cody Gakpo en VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Joël Drommel – 6.5: plukte in de eerste helft een vrije trap uit de korte hoek en kreeg daar duidelijk vertrouwen van. Net als de vorige wedstrijden hield Drommel de nul, maar nu tegen een tegenstander die aanvallend wél wat in de melk te brokkelen had.

Phillipp Mwene – 6: werd in de rust gewisseld en zou licht geblesseerd zijn geweest. De Oostenrijker kon in de eerste helft sowieso niet zijn stempel op de wedstrijd drukken zoals collega-back Mauro dat wel deed.

Jordan Teze – 7: PSV hield de nul en dus krijgt een centrale verdediger altijd een voldoende. Teze speelde daarnaast zoals we Teze kennen: oerdegelijk en wars van malle streken. Tel die twee componenten bij elkaar op en je komt op een mooi punt uit.

Philipp Max – 6.5: door de afwezigheid van Armando Obispo én Olivier Boscagli moest linksback Max noodgedwongen in het centrum acteren. Dat deed hij naar behoren, maar hij zag ook dat concurrent Mauro op linksback weer een goede wedstrijd speelde. Verdient Max dat plekje nog terug?

Mauro Júnior – 8: als het aan de Braziliaan ligt niet. Weer zorgde hij voor energie en activiteit aan de linkerkant en de openingstreffer van Gakpo kwam tot stand doordat Mauro de bal over links in durfde te spelen. Prima gedaan.

Joey Veerman – 7.5: nam de spelmakersrol vanaf minuut één op zich en regisseerde het Eindhovense spel zoals in zijn beste Friese dagen. Als hij zo doorgaat, krijgt Ibrahim Sangaré het nog zwaar om zich zomaar terug in het PSV-elftal te spelen.

Erick Gutiérrez – 7: ruimtes dichtlopen, balletje afpakken en altijd een zuivere pass in de voeten. Gutiérrez is geen speler die de hoofdrol in een wedstrijd pakt, maar wel ontzettend nuttig is voor je elftal.

Mario Götze – 6: volgens Aad de Mos is Götze een 'vakantieman' en kiest hij zijn wedstrijden uit. De Duitser leek de wedstrijd van donderdagavond inderdaad even over te slaan. Zo zonde, omdat de wereldkampioen van 2014 echt veel beter kan.

Noni Madueke – 8: de Engelse aanvaller is écht hersteld van zijn blessure en danst weer als vanouds langs de zijlijn. Madueke kan buitenom en binnendoor en heeft dan ook nog eens de beschikking over techniek, een goed schot en het inzicht om goed te kiezen.

Eran Zahavi – 6.5: wilde tegen de club uit zijn vaderland, waar hij na dit seizoen zomaar eens naartoe zou kunnen vertrekken, graag laten zien waar hij toe in staat is. Dat lukte aardig, maar toch zal Zahavi graag een doelpuntje meegepikt hebben.

Cody Gakpo – 7.5: na tien minuten veerde het Philips Stadion al op voor een 'classic' Gakpo-momentje. De aanvaller van PSV sneed vanaf links naar binnen en schoot met rechts hard binnen in de korte hoek. De 'Eintovenaar' levert altijd.

Invallers

Ritsu Doan – 6.5: viel na rust in voor Phillipp Mwene. De Japanner was minder dwingend dan Madueke en Gakpo, maar is voor Schmidt een prima optie om op terug te vallen. Dat bewees hij bij afwezigheid van zijn concurrenten al en dat bewees hij ook tegen Maccabi.

Yorbe Vertessen – x: viel na 61 minuten in voor Noni Madueke en speelde te kort voor een beoordeling.

Bruma - x: viel na 87 minuten in voor Eran Zahavi en speelde te kort voor een beoordeling.