Go Ahead ziet kansen tegen PSV: 'Voor je het weet sta je met zo'n badjas aan'

Go Ahead ziet kansen tegen PSV: 'Voor je het weet sta je met zo'n badjas aan'

02-03-2022 07:00 Laatste update: 07:03
80

Luuk Brouwers gelooft in een bekerstunt van Go Ahead Eagles tegen PSV. In de selectie leeft het gevoel dat De Kuip haalbaar is. Dat vertrouwen komt onder meer voort uit de eerdere thuiswedstrijd dit seizoen tegen de Eindhovenaren.  

Door Lars Teunissen

Wedden

Meer odds

Het kan niet op voor Go Ahead: na de knappe overwinning op Ajax mag het nu de halve bekerfinale spelen. Bij winst op PSV staat Kowet voor het eerst sinds 1964/1965 en voor de tweede keer in de clubhistorie in de finale van de KNVB Beker. "Je kan een onmogelijke prestatie mogelijk maken, dus dat is zeker iets om vol voor te vechten", stelt Brouwers in gesprek met VoetbalPrimeur. Volgens de middenvelder speelt de aanwezigheid van het publiek in De Adelaarshorst een positieve rol in de kansen voor zijn ploeg. "Dat zij er weer zijn, maakt de wedstrijd heel anders voor ons. Het is maar één wedstrijd. Het kan raar lopen, voor je het weet sta je met zo'n badjas aan. Het liefst natuurlijk de rode."

Eerder dit seizoen gaf Go Ahead in de Eredivisie onder aanvoering van Brouwers een heuse galavoorstelling weg tegen PSV. Toch zegevierden de Eindhovenaren door een late treffer van Marco van Ginkel. "Die wedstrijd heeft ons wel veel vertrouwen gegeven. We hebben bewezen dat we het PSV, dat toch de top van Nederland is, heel lastig kunnen maken", aldus Brouwers.

Realisme
In de laatste wedstrijd voor de winterstop trof de ploeg van Kees van Wonderen PSV in het Philips Stadion. Dit keer was Go Ahead niet bij machte het de nummer twee van de Eredivisie moeilijk te maken. "We moeten ook niet denken dat we PSV makkelijk aankunnen", beseft de steunpilaar van de halve finalist. "Realistisch gezien is PSV een stuk beter. Wij moeten hopen op een goede dag voor ons, dan kan het heel mooi aflopen."

Op weg naar de laatste vier rekende Go Ahead af met Almere City (0-2), Roda JC (2-0), sc Heerenveen (0-1) en NEC (0-2). Brouwers weet dat zijn ploeg ook een andere route had kunnen bewandelen. "We hebben tot op dit punt niet mogen klagen over de loting. Aan de andere kant: we speelden wel tegen allemaal profclubs en drie keer uit. Elke keer dat je een ronde verder komt, gaat het gevoel dat je iets kan bereiken meer leven." Die vertrouwenskwestie werkt in Deventer ook door in de Eredivisie.  

Prioriteit
Waar Kowet de voorbije periode in de competitie - afgezien van de stunt tegen Ajax - bij vlagen ondermaats voor de dag kwam, was de ploeg tegen Heerenveen en NEC in sommige fases heer en meester. De beker geeft toch iets extra's, weet Brouwers als ervaringsdeskundige. "Dat voelen wij zelf ook. Zo'n bekerwedstrijd is het moment om vertrouwen terug te winnen en de draad op te pakken. Maar het is tegelijkertijd een podium waar verlies geen directe gevolgen heeft, want de beker is voor de club niet de hoofdprioriteit."

"Je kan iets vrijer spelen en met meer lef de wedstrijd ingaan", vervolgt de middenvelder, die van plan is historie te schrijven met Go Ahead. "Nogmaals: je hoeft maar één wedstrijd te winnen."