KNVB hakt knoop door: alle betaald voetbalwedstrijden op vrijdag afgelast

KNVB hakt knoop door: alle betaald voetbalwedstrijden op vrijdag afgelast

18 februari - 11:29 Laatste update: 11:39
126

In Nederland wordt vrijdagavond niet gevoetbald. Vanwege storm Eunice heeft de KNVB besloten om alle wedstrijden, op amateur- en professioneel niveau, af te blazen.

De KNVB heeft bevestigd dat alle wedstrijden in het betaald voetbal en amateurvoetbal niet doorgaan. Het is volgens de voetbalbond niet verantwoord om mensen op pad te sturen in de verwachte weersomstandigheden, waar het KNMI code rood en oranje voor heeft afgekondigd.

'In overleg met de clubs is besloten de wedstrijden af te gelasten omdat de veiligheid van spelers, clubmedewerkers en supporters in en rondom het stadion door het extreme weer niet voldoende gegarandeerd kan worden', aldus de KNVB.

Naast de zeven wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gaat ook het Eredivisie-duel tussen Fortuna Sittard en Sparta niet door. De afgelaste wedstrijden worden op korte termijn opnieuw ingepland.

Over inhaaldata is nog weinig bekend. De KNVB zou hopen dat de Keuken Kampioen Divisie-duels naar maandag verschoven kunnen worden en dat het Eredivisie-treffen tussen Fortuna Sittard en Sparta later dit weekend gespeeld kan worden.

Ook twee jaar geleden werd het Eredivisi-voetbal geteisterd door een storm. In februari 2020 raasde storm Ciara over het land. Daardoor werden destijds de zondagduels FC Emmen - FC Twente, Sparta - ADO Den Haag, AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax afgelast.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie