Van de Beek opeens vol nieuwe energie: 'Everton wil weer omhoog, ik ook'

Van de Beek opeens vol nieuwe energie: 'Everton wil weer omhoog, ik ook'

18 februari - 13:52
21

Donny van de Beek zat tot voor kort op een dood spoor bij Manchester United, maar zijn verhuurperiode bij Everton lijkt uitkomst te bieden. De aanvallende middenvelder kreeg alle lof na zijn basisdebuut tegen Leeds United en voelt zichzelf ook als een vis in het water op Goodison Park.

Everton presteert dit seizoen teleurstellend en staat net boven de degradatiezone, maar boekte zaterdag een belangrijke 3-0 zege op concurrent Leeds United, met Van de Beek als één van de meest opvallende spelers. Zijn overstap heeft hem goed gedaan, verklaart hij tegenover Sky Sports. "Een nieuwe omgeving, nieuwe teamgenoten een nieuwe coach (Frank Lampard, red.): het is een nieuwe start. Dit geeft me veel nieuwe energie."

Volgens Van de Beek hebben Everteon én hij zelf vergelijkbare motivaties om nog iets van het seizoen te maken. "Als je naar de stand kijkt: Everton wil omhoog (The Toffees staan zestiende, red.) en dat wil ik als speler ook. Ik wil weer gaan, laten zien wat ik kan. Ik denk dat deze combinatie een goede is."

Zaterdagmiddag komt Van de Beek weer in actie. Om 16.00 uur Nederlandse tijd wordt het uitduel met Southampton in gang gezet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie