Update: 'Bony is weer op het trainingsveld, maar géén pikant weerzien in Arnhem'

Update: 'Bony is weer op het trainingsveld, maar géén pikant weerzien in Arnhem'

25-02-2022 12:00 Laatste update: 11:58
26

De schade lijkt mee te vallen voor Wilfried Bony, die afgelopen maand een geruchtmakende transfer naar NEC maakte en in zijn eerste optreden meteen geblesseerd uitviel. De Ivoriaan is alweer in het krachthonk aan het werk en is mogelijk alsnog inzetbaar voor het saillante weerzien met Vitesse aan het eind van de maand.

Bony maakte op 10 februari zijn NEC-debuut in het bekerduel met Go Ahead Eagles: de 33-jarige spits viel na een uur in, maar moest voor het laatste fluitsignaal alweer geblesseerd naar de kant. Inmiddels is Bony onderzocht: NEC doet in verband met de privacywetgeving geen mededelingen over de resultaten, maar volgens Omroep Gelderland is er in elk geval geen sprake van een spierscheuring, waarvoor even gevreesd werd.

Vermoedelijk is het bij een spierverrekking gebleven. Bony is in ieder geval weer in training, heeft hij via Instagram laten weten. Zaterdag zal hij er hoogstwaarschijnlijk nog niet bij zijn tegen RKC Waalwijk, maar in de week daarna wacht de derby tegen zijn oude club Vitesse: mogelijk kan hij uitgerekend in Arnhem zijn rentree maken.

Update: De derby in Arnhem komt toch nog te vroeg voor Bony, meldt Omroep Gelderland vrijdag. De Ivoriaan is weer actief op het trainingsveld, maar beperkte zich tot loopoefeningen en zal er zondag niet bij zijn tegen zijn oude club. NEC zit niet ruim in de spitsen, want ook Jordy Bruijn moet de derby missen. Daarnaast ontbreekt dirigent Lasse Schöne vanwege een schorsing.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wilfried Bony (@w.bony)