Benfica geeft het helemaal weg en gaat met slecht gevoel richting CL-duel met Ajax

18-02-2022 23:10
35

Benfica kent geen goede generale repetitie voor de Champions League-clash met Ajax van volgende week. De Portugese ploeg gaf een 0-2 voorsprong uit handen tegen Boavista, waar Kenji Gorré een belangrijke rol speelde. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 2-2 eindstand op het scorebord.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Benfica in de eerste helft. Het duel kwam wat moeizaam op gang, maar na ongeveer twintig minuten spelen kwam Benfica los. Adel Taarabt zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong en ongeveer tien minuten later was het Alejandro Grimaldo die de voorsprong verdubbelde.

De achilleshiel van Benfica werd in de tweede helft echter pijnlijk duidelijk. De verdediging, met onder meer Jan Vertonghen en Nicolás Otamendi, kon het maar moeilijk belopen. Hier maakten de behendige spelers van Boavista dankbaar gebruik van. Gustavo Sauer bracht een kwartier voor tijd de spanning terug, Gaius Makouta zorgde op prachtige wijze voor de 2-2 na een goede actie van Gorré. Boavista kreeg vervolgens nog kansen op de 3-2, maar het net werd niet meer gevonden.

Het gelijkspel komt Benfica niet goed uit in de strijd om de titel in Portugal. De ploeg staat derde en heeft negen punten minder dan koploper FC Porto, dat ook nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Bij Benfica kan de focus op volgende week woensdag, wanneer om 21.00 uur Ajax op bezoek komt in Lissabon.