Benzema bewaart het beste voor de slotfase, Real Madrid loopt uit

19-02-2022 23:11
25

Real Madrid heeft zaterdagavond weer wat vertrouwen getankt na zijn teleurstellende Champions League-optreden tegen Paris Saint-Germain. De Koninklijke deed in de tweede helft wat het moest doen tegen laagvlieger Deportivo Alavés, maar liep alsnog uit naar een regelmatige 3-0 overwinning.

De nummer negentien van de Primera División hield het één uur lang vol in Madrid, maar moest zich gewonnen geven na een ingeving van Marco Asensio. De aanvaller legde vanuit de tweede lijn aan en krulde de bal schitterend voorbij doelman Fernando Pacheco in de verre hoek: 1-0.

In het slotkwartier stond Karim Benzema op en zakte Alavés alsnog door zijn hoeven. De Franse vedette raakte eerste de paal, maar leidde even later met fraai voetenwerk de 2-0 van Vinícius Júnior in. Het slotakkoord was voor Benzema, die in de blessuretijd mocht aanleggen vanaf de penaltystip en de eindstand op 3-0 bepaalde.

Real Madrid zet de enige overgebleven achtervolger Sevilla voorlopig op zeven punten. De Andalusiërs hadden donderdag Europa League-verplichtingen en komen zondag weer in actie, tegen het Espanyol van Tonny Vilhena.