De Wit: 'Als verdedigers dat zien, denken ze helemaal: hoe moet ik 'm verdedigen?'

De Wit: 'Als verdedigers dat zien, denken ze helemaal: hoe moet ik 'm verdedigen?'

19-02-2022 23:51
6

Mees de Wit is na zijn vertrek uit de Ajax-jeugd en zijn jaren in Portugal in Spanje bezig aan zijn eerste Eredivisie-seizoen en heeft zichzelf al meerdere keren in de kijker gekapt, gekopt en geschoten. Zaterdag maakte hij tegen SC Cambuur alweer zijn vierde mooie goal namens het opgeleefde PEC Zwolle.

De Wit kapte zijn man uit en deponeerde de bal met buitenkant links in de verre hoek. "Die goals tegen AZ waren ook mooi, vooral ook omdat het de eerste keer was dat ik met het hoofd scoorde. Maar dat schot tegen Groningen, van zeker 25 meter, daar zat alles in", blikt hij in gesprek met de Stentor terug. De Wit wil zichzelf nog geen goalgetter noemen. "Al zeiden mijn ploeggenoten, uiteraard met een knipoog, wel: maak jij geen lelijke goals?"

Tijdens de laatste weken valt er sowieso steeds meer te lachen in Zwolle. Bij Kerst had de hekkensluiter zes punten, maar dat aantal is nu al ruimschoots verdubbeld door De Blauwvingers. De Wit hoopt PEC met nóg meer goals in de Eredivisie te houden. "Op de club zeggen ze: gebruik ook je rechterbeen. Als verdedigers zien dat ik niet alleen met links kan uithalen, maar ook met rechts, denken ze helemaal: hoe moet ik hem in godsnaam verdedigen", aldus de linkspoot. "Het belangrijkste is dat we met PEC in de Eredivisie blijven. Je kan de mooiste doelpunten maken, clubtopscorer worden, maar daar heb je niks aan als we volgend jaar een stapje lager spelen."

PEC Zondag staat inmiddels op vijf punten van de veilige plekken: zondag zou het bij een zege op FC Groningen twee plekken kunnen stijgen, omdat concurrenten Fortuna Sittard en Sparta deze week niet in actie kwamen. Om 12.15 uur zal er afgetrapt worden in Zwolle.