Weghorst blijft manager verbazen: 'Hij brengt een frisse wind met zich mee'

Weghorst blijft manager verbazen: 'Hij brengt een frisse wind met zich mee'

20 February - 09:38 Laatste update: 09:55
25

Burnley-manager Sean Dyche is maar wat blij met de winterse komst van Wout Weghorst naar Engeland. Dankzij een doelpunt en een assist van de Nederlander won Burnley eenvoudig op bezoek bij Brighton & Hove Albion.

Met een prachtig schot opende Weghorst zijn rekening bij de laagvlieger in de Premier League. Zijn bijdrage wordt op waarde geschat door Dyche. "Hoe hij traint en wat hij ons nu al biedt is indrukwekkend. Hij is constant een dreiging en werkt keihard voor het team", vertelt de manager op de clubsite.

Volgens de 50-jarige Dyche heeft Burnley goede zaken gedaan door de goalgetter binnen te halen. "Hij brengt een frisse wind met zich mee. Hij is zonder twijfel een top-prof. Hij laat zien de uitdaging aan te kunnen om een Burnley-speler te zijn en hij heeft een geweldige mentaliteit."

Sinds Weghorst bij Burnley speelt, kwam de aanvaller tot nu toe tot vier wedstrijden. Daarin scoorde hij één keer en bereidde hij twee treffers voor. Zaterdag toonden diverse Engelse media zich ook al lovend over hem. Hij werd onder meer de 'perfecte aanvaller' genoemd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s