Vitesse- en FC Utrecht-captains eensgezind: Dit heeft niks met voetbal te maken

Vitesse- en FC Utrecht-captains eensgezind: "Dit heeft niks met voetbal te maken"

20-02-2022 19:38
18

Vitesse- en FC Utrecht-aanvoerders Danilho Doekhi en Mark van der Maarel stonden zondagavond met hun mond vol tanden, na een compleet ontsierd onderling treffen. Waar Vitesse-FC Utrecht op 7 november al uit de hand liep, werd daar tijdens de 'return' in De Galgenwaard nog een paar schepjes bovenop gedaan.

De wedstrijd werd tot twee keer toe onderbroken wegens het gooien van vuurwerk en andere ongeregeldheden op de tribunes. Mede op last van burgemeester Sharon Dijksma werd het treffen alsnog uitgespeeld. Na de uiteindelijke 1-1 verscheen Doekhi – die vlak voor tijd nog een punt redde voor Vitesse – voor de camera van ESPN. "Je ziet het heel veel in Nederland, vuurwerk en dat soort dingen: daar moeten we gewoon mee ophouden. Het hoort niet bij het voetbal, we moeten de hele tijd stoppen, slaat nergens op", veroordeelde hij het gedrag van enkele van zijn eigen supporters.

Van der Maarel deed daarna zijn verhaal en sloot zich aan bij de woorden van Doekhi. "Ik ben nog een beetje beduusd van wat er allemaal is gebeurd. IJskoud en doodziek, dat is eigenlijk het eerste wat me te binnen schiet. Het ging natuurlijk nergens over vandaag (zondag, red.), met alles wat er gebeurt: veld, regen, dingen eromheen, wat een schande is. Dit heeft niks met voetbal te maken."