Beladen Baskische derby krijgt in stormachtige slotfase een verdiende winnaar

20-02-2022 22:55
12

Athletic Club de Bilbao heeft de Baskische derby tegen Real Sociedad winnend afgesloten. In San Mamés won de thuisploeg door een stormachtige slotfase met 4-0.

Bilbao was de hele wedstrijd de baas tegen voormalig PSV-tegenstander Sociedad, maar doelpunten leverde het maar niet op. De gasten uit San Sebastián hielden stand en mochten op een gegeven moment ruiken aan een punt. Dat kwam er uiteindelijk niet omdat Bilbao in de laatste twintig minuten alsnog zaken deed.

Daniel Vivian kopte een hoekschop binnen en opende daarmee de score, waarna Oihan Sancet vier minuten later de derby in het slot gooide door de 2-0 aan te tekenen. Sociedad kwam daar niet meer bovenop, incasseerde in de slotfase ook nog de 3-0 van Inaki Williams (foto boven) en kon alleen maar klappen toen Iker Muniain op schitterende wijze ook nog voor 4-0 zorgde.

Op de La Liga-ranglijst nadert Bilbao nu tot op één punt. Sociedad staat nog wel zevende, maar is er niet in geslaagd om Villarreal in te halen en ziet dat er met de streekgenoot zich nu nog een ploeg mengt in de strijd om de Europese tickets. Plaats zeven is, afhankelijk van de bekerwinnaar in Spanje, genoeg voor een startbewijs in de Conference League.