Hoekstra wijst Feyenoord-uitblinker aan: 'Hij is echt de architect op dit moment'

Hoekstra wijst Feyenoord-uitblinker aan: 'Hij is echt de architect op dit moment'

21-02-2022 07:14
30

Orkun Kökcü heeft eindelijk een voortrekkersrol te pakken bij Feyenoord. De spelmaker kreeg na het vertrek van Steven Berghuis rugnummer tien aangemeten, maar kon in de eerste seizoenshelft niet laten zien waarom. André Hoekstra, de rapporteur van het afgelopen weekend namens De Telegraaf, ziet dat daar nu verandering in is gekomen.

Met een goal en een assist tegen Cambuur is Kökcü de 'Speler van de Week' van De Telegraaf. "Kökcü is echt de architect bij Feyenoord op dit moment", zo valt er te lezen. "Hij is al weken aan het scoren. Er was veel commentaar op zijn doelgerichtheid en rendement, maar dat voegt hij nu duidelijk toe met weer een goal en een assist."

Daarmee lost de Turks international zijn belofte nu wel in. "Met zijn passes, zijn schoten; alles begint bij hem", stelt Hoekstra. "Voor hemzelf is dat het allerbelangrijkste. Dit soort gasten heeft voor zichzelf iets groters voor ogen, maar soms is het pad daar naartoe wat lastig te volgen of te zien. Dat heeft hij gelukkig opgepakt."

Op het middenveld in het Elftal is ook een plekje ingeruimd voor Joey Veerman van PSV. "Op een niveau hoger heeft hij bij PSV naadloos het niveau overgenomen wat hij bij SC Heerenveen al liet zien. Ik vraag me alleen nog af hoe het gaat als het tempo in echt grote duels nóg hoger komt te liggen. Want dat hij het in de Eredivisie kan, heeft hij bij Heerenveen al laten zien."

Het Elftal van de Week volgens Hoekstra: Wellenreuther; Mazraoui, Dammers, Martínez, Wijndal; Kökcü, Clasie, Veerman; Sinisterra, Openda, Karlsson.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie