'Geïnteresseerde club hoopt Zahavi donderdag tegen PSV over de streep te trekken'

'Geïnteresseerde club hoopt Zahavi donderdag tegen PSV over de streep te trekken'

21-02-2022 09:41
27

De kans bestaat dat PSV-spits Eran Zahavi in de zomer terugkeert naar Maccabi Tel Aviv, melden Israëlische media. De timing van het nieuws is saillant, aangezien de twee clubs donderdag gaan uitmaken wie doorgaat in de Conference League.

Het is al langer duidelijk dat Maccabi met de gedachte speelt om Zahavi terug te halen naar Israël. De club hoopt donderdag in Tel Aviv een belangrijke slag te slaan. 'Misschien dat de 30.000 mensen hem kunnen overtuigen om terug te keren', schrijven Israëlische media maandag.

Maccabi Tel Aviv hoopt op een 'gouden bevestiging' van Zahavi, nu de 34-jarige spits uit zijn contract loopt. Hij is door een gebrek aan doelpunten niet onomstreden bij PSV, maar hij heeft meerdere aanbiedingen op zak - onder meer van Olympiakos - en zal in de zomer weer een transfer maken.

Volgens Israëlische media was een terugkeer van Zahavi naar Israël nog nooit zo dichtbij als nu. Hij verliet Maccabi Tel Aviv zes jaar geleden voor het Chinese Guangzhou R&F. Vermoedelijk hakt Zahavi binnenkort de knoop door. Hij heeft niet meer de ambitie om in de Verenigde Staten te spelen.

PSV verdedigt donderdag een voorsprong in Israël. De eerste ontmoeting met Maccabi Tel Aviv in de tussenronde van de Conference League leverde een 1-0 zege op door een doelpunt van Cody Gakpo.