Eredivisie-flops: een Ajacied, een Feyenoorder en een falende scheidsrechter

Eredivisie-flops: een Ajacied, een Feyenoorder en een falende scheidsrechter

21-02-2022 11:00
84

Speelronde 23 van de Eredivisie is bijna volledig afgerond. De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam kon vrijdagavond geen doorgang vinden dankzij de storm en dus maakt Eunice deze keer deel uit van ons wekelijkse floplijstje.

Storm Eunice
Dit weekend niet negen, maar acht wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland. Eunice raasde vrijdag over ons land en dat zorgde voor een afgelasting van Fortuna – Sparta én het hele programma in de Keuken Kampioen Divisie. De naweeën van de storm maakten het voetballen op zaterdag en zondag in sommige gevallen ook nog onmogelijk.

Jacob Rasmussen (Vitesse)
Als het veld zo nat en drassig is als zondagmiddag in de Galgenwaard, is het bijzonder onverstandig om balletjes over de grond naar de keeper te gaan spelen. Toch is dat precies wat Rasmussen deed en daar profiteerde Utrecht meteen van: Moussa Sylla pikte de gestrande bal op en scoorde, waarbij keeper Jeroen Houwen er ongelukkig uitzag. De fout lag echter al bij Rasmussen.

Lasse Schöne (NEC)
Dat had iemand me wel even mogen vertellen, brieste Schöne na afloop van NEC - RKC over het feit dat hij op scherp stond. De Deense spelmaker kreeg een oerstomme gele kaart en moet daardoor de derby van volgende week tegen Vitesse missen. Blijkbaar was Schöne zich niet bewust van zijn kaartenlast, maar een speler met zijn ervaring zou beter moeten weten.

Joris Kramer (Go Ahead Eagles)
Lang stond de formatie uit Deventer verrassend met 0-2 voor in de Grolsch Veste. Toen Kramer echter op knullige wijze de 1-2 achter zijn eigen doelman werkte, kreeg Twente de geest en kwam het uiteindelijk nog langszij. De verdediger deed het natuurlijk niet expres, maar om met de woorden van de commentator van dienst te spreken: hij doet het wel.

Supporters Vitesse
Wij zijn normaal gesproken niet zo fan van vingertje wijzen, maar na de gebeurtenissen van zondagmiddag en -avond in Utrecht moet het wel. De fans van Vitesse lieten zich van hun allerslechtste kant zien door met vuurwerk op het veld én naar supporters van de Domstedelingen te gooien. Daardoor moest er twee keer gestaakt worden. Door dit soort idiote acties komt een verbod op uitfans steeds dichterbij.

Daley Blind (Ajax)
De normaal gesproken zo sterk passende Blind deed in de eerste helft van Willem II tegen Ajax werkelijk alles fout. Iedere bal werd ingeleverd en de andere Ajacieden stonden zo nu en dan met de handen in het haar. Na rust verbeterde de linksback zich een beetje en het is te hopen voor de Amsterdammers dat dit een incident was.

Eli Dasa (Vitesse)
Als je als team op achterstand staat en nog een paar minuten hebt om gelijk te maken, doe je er verstandig aan om de bal niet aan Dasa te geven. De rechtsback van Vitesse besloot tot twee keer toe om van heel ver uit te halen en schoot de bal tot twee keer toe de Bunnikside op. Jazeker, de assist op de 1-1 van Danilho Doekhi was van de Israëliër, maar we konden ons niet aan de indruk onttrekken dat dat meer geluk dan wijsheid was.

Gernot Trauner (Feyenoord)
Normaal gesproken is Trauner steevast een kandidaat voor het Elftal van de Week van VP, maar deze week even niet. De stabiele Oostenrijker was in de thuiswedstrijd tegen Cambuur helemaal niet zo stabiel, verslikte zich in de wind en de rare baan van de bal en zag Tom Boere na zijn fout de 0-1 maken. De stopper zal opgelucht zijn geweest dat Feyenoord de rug rechtte.

Allard Lindhout
De grootste fout van het afgelopen weekend kwam niet op naam van een speler, maar van een scheidsrechter. Lindhout miste tijdens FC Utrecht tegen Vitesse een overduidelijke penalty en werd door de VAR naar het scherm geroepen, maar zag zelfs toen niet dat het shirtje van Loïs Openda bijna aan flarden werd getrokken. Na afloop moest de leidsman dan ook door het stof.