Update: Vitesse ziet Grbic-straf verlaagd worden door tuchtcommissie

Update: Vitesse ziet Grbic-straf verlaagd worden door tuchtcommissie

21-02-2022 15:27 Laatste update: 24-02-2022 11:44
80

Vitesse is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Die wilde Adrian Grbic voor vier wedstrijden schorsen, waarvan één voorwaardelijk, voor zijn rode kaart in de uitwedstrijd bij FC Utrecht (1-1).

Vanuit Zeist kregen de Arnhemmers te horen dat de aanklager betaald voetbal van de KNVB graag zou zien dat Grbic voor vier wedstrijden geschorst wordt, waarvan één voorwaardelijk. De spits van Vitesse kreeg in de uitwedstrijd bij FC Utrecht namelijk een rode kaart voor een elleboogstoot aan het adres van Mike van der Hoorn.

Er leek echter niet al te veel opzet in het spel en het vermoeden was dan ook dat Grbic weinig aan zijn actie kon doen. Vitesse heeft derhalve besloten om in beroep te gaan tegen die beslissing, zo valt te lezen op de Arnhemse kanalen. Woensdagavond zal de zaak waarschijnlijk voor gaan komen bij een zitting van de tuchtcommissie van de KNVB.

Update: Vitesse moet Adrian Grbic niet drie, maar twee wedstrijden missen. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de schorsing ingekort na een zitting in Zeist. De Oostenrijkse spits moet de wedstrijden tegen NEC en Sparta aan zich voorbij laten gaan. Vitesse-trainer Thomas Letsch moet zondag ook al Riechedly Bazoer en Loïs Openda missen.