Napoli verzuimt koppositie te pakken en speelt gelijk door treffer Pereiro

Napoli verzuimt koppositie te pakken en speelt gelijk door treffer Pereiro

21 February - 20:53 Laatste update: 21:10
15

SSC Napoli heeft zich in het uitduel met Cagliari een slechte dienst bewezen. De Napolitanen claimden bij winst de koppositie in de Serie A, maar oud-PSV'er Gastón Pereiro gooide namens de thuisclub roet in het eten. Victor Osimhen behoedde zijn ploeg in de slotfase voor een nederlaag: 1-1.

Op papier leek het treffen met de nummer achttien van de Italiaanse competitie een eenvoudige prooi te worden voor Napoli, maar de praktijk wees anders uit. De bezoekers hadden weinig te vertellen, terwijl Cagliari in de eerste helft al een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Napoli opdook. 

Dat bleef de laagvlieger na rust ook doen en na een uur leverde dit succes op. Pereiro zette voor, maar de bal ging aan alles en iedereen voorbij en ook voor Napoli-doelman David Ospina was de boogbal te machtig. In de slotfase leek Cagliari de 2-0 te maken, maar de bal was niet in zijn geheel over de doellijn. In de tegenaanval kopte Osimhen Napoli op fraaie wijze de gelijkmaker binnen.

De remise is voor Napoli een bittere pil: bij winst kwam de ploeg op gelijke hoogte met AC Milan. Door het verlies blijven de Napolitanen met 54 punten op de derde plaats staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s