Slechte dag voor beloftenteams: Jong Ajax onderuit tegen Almere City

21-02-2022 21:53
16

Jong Ajax is er op De Toekomst niet in geslaagd te winnen van Almere City. De ploeg van John Heitinga was het gehele duel de bovenliggende partij, maar zag de voorlaatste van de Keuken Kampioen Divisie met drie punten terugkeren naar Flevoland.

Na de oorwassing tegen Excelsior vorige week (6-2) wilde Jong Ajax zich tegen Almere City revancheren, maar de beloften van Ajax keken na elf minuten al tegen een achterstand aan. Jeffry Puriel trof doel namens de bezoekers. Binnen het halfuur verdubbelde de ploeg van Alex Pastoor via Tijmen Wildeboer de marge. Nog voor rust deed Naci Ünüvar iets terug namens Jong Ajax.

Vlak na rust tekende Puriel voor zijn tweede van de avond, waarmee de wedstrijd tevens in het slot werd gegooid. Jong Ajax bleef via positiespel de overhand houden, maar kwam geen tweede keer tot de aansluitingstreffer. Excelsior won met 0-1 van Jong FC Utrecht, waardoor Jong Ajax de derde plaats op de ranglijst moet afstaan aan de Rotterdammers.