PSG-spelmaker Verratti hangt straf boven het hoofd: 'We laten op ons schijten'

PSG-spelmaker Verratti hangt straf boven het hoofd: 'We laten op ons schijten'

22-02-2022 09:37
21

Marco Verratti en Leonardo moeten vrezen voor een straf van de Franse voetbalbond. De spelmaker en de technisch directeur van Paris Saint-Germain uitten felle kritiek op scheidsrechter Mikael Lesage na de 3-1 nederlaag bij Nantes in de Ligue 1.

Les Parisiens kregen een discutabele strafschop tegen en pakten zes gele kaarten, waardoor de frustratie hoog opliep. "Hoe is het mogelijk dat we hier tien gele kaarten pakken (het waren er dus zes, red.)", stak Verratti na afloop van wal bij Canal+. "We mogen niet eens praten met deze arbiter, we mogen niets. Het is de enige scheidsrechter ter wereld waar we niets tegen mogen zeggen."

"Die overtreding op Mbappé was een penalty en dan verdient dat ook een tweede gele kaart en dus rood", vervolgt de 29-jarige Italiaan zijn klaagzang. "We moeten onze verantwoordelijkheid nemen, want soms laten we op ons schijten door de scheidsrechters." Volgens L'Équipe moet Verratti vooral vanwege die laatste uitspraak vrezen voor een schorsing van vijf duels, vanwege 'grove opmerkingen' over de leiding.

Ook Leonardo concludeerde dat Lesage zeker niet op de hand was van PSG. "De arbiter dacht: Nee het is Mbappé, Neymar of Messi, dus ik fluit niet. Het is Paris Saint-Germain, dus ik fluit niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie