Update: 'Bazoer mist Rapid Wien-return, Vitesse zonder twee steunpilaren'

Update: 'Bazoer mist Rapid Wien-return, Vitesse zonder twee steunpilaren'

23-02-2022 11:49
36

Vitesse kan in de return tegen Rapid Wien mogelijk nog geen beroep doen op Riechedly Bazoer. De centrumverdediger annex middenvelder is nog altijd niet fit en ontbrak op de training van dinsdag.

Daarmee staat het meespelen van Bazoer tegen de Oostenrijkers op de tocht, meldt De Gelderlander. Vorige week was de spelmaker in de heenwedstrijd ook al niet van de partij. Vitesse verklaarde dat Bazoer zich niet lekker voelde. Om alles uit te sluiten stelden de Arnhemmers verdere medische onderzoeken in, maar deze wezen geen ernstige klachten uit. Toch ontbrak Bazoer afgelopen weekend ook tegen FC Utrecht (1-1).

De ploeg van Thomas Letsch moet dus mogelijk zonder Bazoer terugkomen van de 2-1 opgelopen achterstand in Wenen. Behalve de 25-jarige libero mist Vitesse in elk geval clubtopscorer Loïs Openda. Hij liep vorige week tegen een gele kaart aan en is geschorst voor de return in het Gelredome. 

Update: Riechedly Bazoer staat ook woensdagmorgen niet op het trainingsveld van Vitesse, meldt Omroep Gelderland. Volgens het medium is het deelnemen van de woensdagtraining een vereiste om bij de wedstrijdselectie te zitten, waardoor Bazoer de return tegen Rapid Wien definitief aan zich voorbij moet laten gaan. De verwachting is dat Dominik Oroz hem vervangt in de defensie van Vitesse.