Chelsea wint in Champions League, maar verliest in bloedvorm verkerende Ziyech

22-02-2022 22:50 Laatste update: 22:54
19

Chelsea kan de kwartfinale van de Champions League ruiken. De ploeg van Thomas Tuchel won in eigen huis met 2-0 van het Lille OSC van Sven Botman, waardoor het tweeluik al bijna beslist is. Een smetje op de Chelsea-overwinning was het uitvallen van Hakim Ziyech, die nog goed was voor een assist.

De thuisploeg begon sterk aan het treffen in de achtste finale van de Champions League: Chelsea stormde over het veld en Lille wist zich daar geen raad mee. In de achtste minuut mocht Ziyech aanleggen voor een corner. De linkspoot uit Dronten wist de bal op het hoofd van Kai Havertz te krijgen, die doelman Léo Jardim kon verschalken: 1-0.

Na de openingstreffer kakte de wereldkampioen wat in, waardoor er ruimte en kansen kwamen voor Lille. De ploeg uit Noord-Frankrijk wist daar echter niet van te profiteren, waardoor het bij rust nog steeds 1-0 stond.

In de tweede helft werd Chelsea geplaagd door blessures. Vlak na rust viel Mateo Kovacić uit, tien minuten later raakte Ziyech geblesseerd. De oud-Ajacied verstapte zich en liep zo een enkelblessure op. Chelsea raakte echter niet in de war van de twee blessuregevallen: vlak na de wissels verdubbelde Christian Pulisic de marge, na geweldig voorbereidend werk van N'Golo Kanté.

Daarna kwam Chelsea niet meer in de problemen tegen Lille. Na negentig minuten stond de 2-0 stand op het scorebord, waardoor The Blues goede zaken doen voor een plekje in de kwartfinale van de Champions League. Botman stond negentig minuten op het veld bij de bezoekers. De return in Frankrijk staat voor 16 maart op de rol.