Vermoedelijke opstelling: Gravenberch neemt ook in Lissabon op de bank plaats

Vermoedelijke opstelling: Gravenberch neemt ook in Lissabon op de bank plaats

23-02-2022 06:50
89

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet geen reden om zijn opstelling te wijzigen voor het duel met Benfica in de achtste finale van de Champions League. Dat betekent dat Ryan Gravenberch ook in Estádio da Luz op de bank plaatsneemt, vermoedt het Algemeen Dagblad.

De negentienjarige Oranje-international verloor zijn basisplek na een coronabesmetting. Davy Klaassen kwam voor hem in de ploeg, terwijl Steven Berghuis zijn positie links op het middenveld overnam. Die twee krijgen woensdagavond ook tegen Benfica de voorkeur en vormen een middenveld met Edson Álvarez, aldus het AD. De Mexicaan en Jurriën Timber zijn de enige spelers van de Amsterdammers die op scherp staan.

Wedden

Meer odds

Voor Daley Blind is het Champions League-duel extra bijzonder. Hij kan de Ajax-speler worden met de meeste optredens in het miljardenbal: 43. Dat record neemt hij over van Jari Litmanen, die op 42 staat. 

Bij de Portugese topclub verschijnt Jan Vertonghen aan de aftrap. Hij vormt centraal achterin een duo met Nicolás Otamendi. De absolute blikvanger is Darwin Núñez, die dit seizoen al 23 keer scoorde in 28 officiële duels. 

De vermoedelijke opstellingen
Benfica: Vlachodimos; Lazaro, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo; Gonçalo Ramos, Weigl, João Mário; Rafa Silva, Núñez, Éverton

Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Klaassen, Berghuis; Antony, Haller, Tadic