Fortuna komt afspraken niet na, mogelijk snel vertrek: 'Moeilijk te accepteren'

Fortuna komt afspraken niet na, mogelijk snel vertrek: 'Moeilijk te accepteren'

23-02-2022 12:16
40

Michael Verrips neemt komende zomer mogelijk alweer afscheid van Fortuna Sittard. De 25-jarige doelman is zeer ontevreden, nu hij zijn min of meer toegezegde basisplaats al is kwijtgeraakt, meldt Voetbal International.

Verrips kwam in januari over van Sheffield United en hij verdedigde het Limburgse doel tegen AZ en RKC Waalwijk. Daarna liep hij echter een coronabesmetting op en concurrent Yannick van Osch maakte een goede indruk. Coach Sjors Ultee besloot daarom vast te houden aan Van Osch, die ook al zijn onvrede kenbaar maakte nadat hij werd gepasseerd.

Wedden

Meer odds

Nu is het dus Verrips die baalt van de gang van zaken. Hij verkoos Fortuna boven een terugkeer naar België, waar hij eerder indruk maakte bij KV Mechelen. Volgens VI is het voor de sluitpost en zijn omgeving 'onacceptabel' dat hij zo snel zijn plek is verloren. Zijn management zoekt daarom al naar een andere oplossing in de zomer, mede doordat het vertrouwen in de Sittardse club is beschadigd.

"Met alle respect naar Van Osch toe: voor ons is dit moeilijk te accepteren, want het staat haaks op de afspraken die zijn gemaakt in januari", benadrukt zaakwaarnemer Menno Groenveld tegenover het weekblad. "We hadden meerdere opties, maar project Fortuna was voor ons op dat moment het meest overtuigend."