Engelse iconen Lineker en Shearer 'vechten' om Botman: 'Hij ziet er goed uit'

Engelse iconen Lineker en Shearer 'vechten' om Botman: 'Hij ziet er goed uit'

23-02-2022 12:32
22

Sven Botman kon geen potten breken met Lille OSC in het Champions League-duel met Chelsea, maar hij maakte persoonlijk wel een goede indruk op Gary Lineker en Alan Shearer. De Engelse voetbaliconen hopen dat de 22-jarige Nederlander naar de Premier League komt, maar verschillen van mening over de ideale bestemming.

'Het was geen goede avond voor Lille, maar ik denk dat Sven Botman het aardig doet', schrijft Lineker op Twitter, waarna hij zijn favoriete club Leicester City oproept om werk te maken van de verdediger.

Shearer laat blijken dat hij Botman liever bij 'zijn' Newcastle United ziet. The Magpies zaten in januari al achter de Jong Oranje-speler aan, maar een miljoenenbod werd afgeslagen door de Fransen. 'Jullie hebben onlangs Dan Burn van Brighton & Hove Albion gekocht', reageert Lineker op Shearer. 'Komende zomer volgen meer aankopen!', besluit laatstgenoemde.

Hoewel Lille met 2-0 verloor van Chelsea, won Botman zes van zijn zeven persoonlijke duels. Van L'Équipe krijgt de oud-Ajacied desondanks een vijf, omdat hij niet kon voorkomen dat Kai Havertz uit een hoekschop van Hakim Ziyech raak kopte.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie