ADO Den Haag komt weer niet in actie: stadion niet veilig na storm Eunice

ADO Den Haag komt weer niet in actie: stadion niet veilig na storm Eunice

23-02-2022 18:44
14

De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen ADO Den Haag en Telstar gaat vrijdag niet door. Door stormschade aan het Cars Jeans Stadion kan het stadion 'niet op tijd veilig worden verklaard', aldus de club.

Vorige week, tijdens storm Eunice, waaide het dak van het ADO-stadion. De club deed er samen met de gemeente Den Haag alles aan om het onderkomen speelklaar en veilig te krijgen voor alle aanwezigen, maar dat is niet gelukt. Het duel met Telstar is verzet naar maandag 21 maart (20.00 uur). De eerstvolgende thuiswedstrijd van ADO is op vrijdag 11 maart tegen Jong PSV.

Op korte termijn is er geen ander stadion beschikbaar voor ADO om wedstrijden in te spelen. De thuishaven van AZ werd genoemd als alternatieve locatie, maar volgens ADO-directeur Edwin Reijntjes was dat geen optie. "We hebben contact gehad, omdat ze daar in een soortgelijke situatie hebben gezeten. Maar AZ speelt op gras en heeft zondag een thuiswedstrijd tegen Feyenoord op het programma staan. Dan wordt het veld te veel belast", laat hij weten aan Omroep West.

Vorige week ging de wedstrijd van ADO ook al niet door. Tegenstander Jong PSV kampte net als ADO met coronabesmettingen in de selectie. Uiteindelijk werd vanwege de storm het hele vrijdagprogramma eruit gegooid.