Weghorst en Burnley worden schrik van Big Six, Liverpool hijgt City in de nek

Weghorst en Burnley worden schrik van Big Six, Liverpool hijgt City in de nek

23-02-2022 22:35 Laatste update: 22:26
27

Wout Weghorst en Burnley vervolgen hun overlevingsstrijd in de Premier League met een knappe midweekse overwinning op Tottenham Hotspur. The Clarets klimmen naar plek achttien en hebben nog een wedstrijd tegoed op de concurrentie. Liverpool won iets later op de avond van Leeds United en hijgt koploper Manchester City in de nek: Virgil van Dijk had het laatste woord in een onvervalste zesklapper tegen Norwich City.

Burnley-Tottenham Hotspur 1-0
De ploeg van Sean Dyche snoepte eerder dit jaar puntjes af van Arsenal en Manchester United, verloor nipt van Liverpool en bleek ook tegen Tottenham een vervelende tegenstander voor een Big Six-club. Harry Kane kreeg na rust de eerste grote kans, maar kopte tegen de lat, waarna Burnley in de slotfase wél met een kopbal tot scoren kwam. Ben Mee verraste Cristian Romero in de lucht en passeerde Hugo Lloris: 1-0.

Steven Bergwijn kwam in de laatste tien minuten nog binnen de lijnen, maar ook hij kon Spurs niet meer op het juiste spoor zetten op Turf Moor: dat was ook te danken aan doelman Nick Pope, die vlak voor tijd een inzet van de Oranje-international onschadelijk maakte. Burnley laat Watford en Norwich City achter zich en komt op twee punten van Newcastle United en Everton, drie punten van Leeds United en vier punten van Brentford. Everton is de enige van die club die net zoveel wedstrijden heeft gespeeld als Weghorst en de zijnen.

Liverpool-Leeds United 6-0
The Reds konden bij een thuiszege op Leeds United op drie punten van de lijstaanvoerder komen en lieten die mogelijkheid om in te lopen niet schieten. Na 35 minuten spelen was de ploeg van Jürgen Klopp al uitgelopen naar een 3-0 voorsprong. Mohamed Salah benutte twee penalty’s en bereidde de knappe 2-0 voor: Joël Matip stoomde van achteruit op, combineerde met de Egyptenaar en rondde zelf af.

Meer schade leek Pascal Struijk en de zijnen bespaard te blijven, maar in de slotfase zette Liverpool alsnog de kers op de taart. Na een tempoversnelling van de thuisploeg was het Sadio Mané, die in stelling werd gebracht door Jordan Henderson: 4-0. De Senegalees maakte in de extra tijd ook nog de 5-0, waarna Van Dijk het slotakkoord verzorgde. De degradatiezorgen blijven aanhouden op Elland Road, terwijl Liverpool juist weer de koppositie kan ruiken. De twee meest recente Premier League-kampioenen treffen elkaar op 10 april in het Etihad Stadium.

Overige uitslagen
Watford-Crystal Palace 1-4