PSV-beul al klaar in Europa, Nederlanders van Atalanta zien Malinovskyi-statement

24-02-2022 20:49 Laatste update: 20:53
3

Het Nederlands getinte Atalanta Bergamo heeft zich donderdagavond gemakkelijk geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. PSV-beul Real Sociedad is uitgeschakeld in het tweede Europese toernooi.

Olympiakos - Atalanta 0-3
In de heenwedstrijd won Atalanta met 2-1 van Olympiakos, waardoor de Grieken nog kans maakten op de achtste finale. In Piraeus mochten Hans Hateboer en Marten de Roon aan de aftrap verschijnen, terwijl Teun Koopmeiners in de tweede helft het veld betrad. Vlak voor rust bezorgde Joakim Mæhle de bezoekers de voorsprong.

Na de pauze werd Ruslan Malinovskyi de grote man met twee treffers. Bij het vieren van zijn eerste goal toonde de Oekraïner een shirt met de tekst 'No war in Ukraine', doelend op de ontwikkelingen in zijn thuisland. Malinovskyi kreeg geen gele kaart voor de actie. Uiteindelijk boekte Atalanta een 0-3 overwinning, waardoor de Italianen vrijdag in de koker gaan voor de loting voor de Europa League-achtste finales.

Sociedad - RB Leipzig 1-2
Real Sociedad ging ten koste van PSV door in de Europa League, maar voor de Basken zit het Europese seizoen er al op. In de heenwedstrijd wist Sociedad nog een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Leipzig, maar een week later ging het mis. Na zestig minuten stonden de bezoekers al met 0-2 voor, door goals van Willi Orban en André Silva. Martín Zubimendi bracht de thuisploeg wel nog terug in de wedstrijd, maar het bleek niet genoeg. Leipzig gaat daardoor naar de achtste finale van de Europa League.