PSV slaat toe na wedstrijdonderbreking en overleeft spannende blessuretijd

24-02-2022 20:38 Laatste update: 20:51
111

PSV heeft aan een 1-1 gelijkspel in Israël genoeg om de achtste finales van de Conference League te bereiken. De Eindhovenaren sprankelden niet tegen Maccabi Tel Aviv, maar trokken de in eigen huis verkregen voorsprong over de streep: de ingevallen Yorbe Vertessen leek PSV een rustige slotfase te bezorgen, maar in de blessuretijd werd het alsnog alle hens aan dek.

Trainer Roger Schmidt gaf Eran Zahavi een basisplek in zijn geboorteland: dat ging gepaard met een aantal omzettingen op het middenveld, waardoor Joey Veerman op de bank belandde. De thuisploeg opende fanatiek en stichtte gevaar via Stipe Perica (ex-NAC Breda) en Nir Biton, maar kwam daarna niet serieus in de buurt van een openingstreffer. PSV kon er één weergaloze solo van Noni Madueke tegenoverstellen, maar wist verder ook weinig klaar te spelen.

Direct na rust ontsnapte PSV echter opeens aan een achterstand. Sheran Yeini (ex-Vitesse) zocht het doel van Joël Drommel en de bal eindigde uiteindelijk tegen de paal. Na een klein uur spelen werden beide teams opeens naar binnen geroepen door Harald Lechner: de Oostenrijkse arbiter legde de wedstrijd tijdelijk stil nadat fans van de thuisploeg projectielen op het veld gooiden.

De onderbreking van een paar minuten deed Maccabi weinig goeds. De krachten vloeiden weg bij de thuisploeg, PSV kwam eigenlijk niet serieus in de problemen en doelman Daniel Peretz deed Carlos Vinícius nog bijna een doelpunt cadeau. Op dat moment was Vertessen al in de ploeg gekomen. De Belg trok in de slotfase naar binnen en tekende met een van richting veranderd schot de 0-1 aan. Maccabi zette nog één keer aan, maar Drommel hield zijn ploeg op de been.

De thuisploeg bleek echter over veerkracht te beschikken en kwam weer terug in de wedstrijd, toen de acht minuten (!) durende blessuretijd aanbrak. Enric Saborit zette zijn hoofd tegen een indraaiende vrije trap en passeerde Drommel alsnog: 1-1. Zelfs keeper Peretz ging nog mee naar voren, maar PSV liet het niet nóg verder komen en kan zich nu opmaken voor het uitduel met Sparta, maar hoort vrijdag eerst wie de volgende tegenstander in Europa wordt. Aangezien confrontaties met Feyenoord of AZ nog niet mogelijk zijn, blijven FC Basel, FC Kopenhagen, KAA Gent, LASK Linz, Stade Rennes en AS Roma over als opties.