Conference League-loting PSV, Vitesse, Feyenoord en AZ: AS Roma naar Arnhem

Conference League-loting PSV, Vitesse, Feyenoord en AZ: AS Roma naar Arnhem

25-02-2022 13:18 Laatste update: 13:26
268

PSV, Vitesse, Feyenoord en AZ kennen hun volgende obstakel op weg naar Tirana. De vier Nederlandse Conference League-troeven zijn vrijdagmiddag aan hun volgende tegenstander gekoppeld.

Vitesse heeft de op papier zwaarste loting van alle Nederlandse clubs: tegenstander AS Roma hield Ajax vorig seizoen nog uit de halve finale van de Europa League. PSV treft FC Kopenhagen, dat twee jaar terug de kwartfinale van de Europa league haalde en in 2009/2010 nog bij PSV in de poule zat.

AZ treft één van de grootste stuntploegen van deze Conference League-campagne: de Noorse kampioen Bodø/Glimt verraste vriend en vijand met een 6-1 (!) zege op het eerder genoemde AS Roma en zette in de vorige ronde Celtic met duidelijke cijfers opzij. Partizan Belgrado ten slotte trok twee seizoenen geleden aan het kortste eind in een spannende ontmoeting met AZ en verraste deze week met het uitschakelen van Sparta Praag.

De wedstrijden worden op donderdag 10 en 17 maart gespeeld. PSV en Vitesse plaatsten zich via de tussenronde voor de achtste finales en beginnen daarom met een thuiswedstrijd. Feyenoord en AZ wonnen hun Conference League-groep, mochten de tussenronde overslaan en spelen de return in eigen huis.

De volledige loting
Olympique Marseille-FC Basel
Leicester City-Stade Rennes
PAOK Saloniki-KAA Gent
VITESSE-AS Roma
PSV-FC Kopenhagen
Slavia Praag-LASK Linz
Bodø/Glimt-AZ
Partizan Belgrado-FEYENOORD