KNVB reageert op stilleggen Dordrecht - MVV: 'Walgelijk, kwetsend en schadelijk'

KNVB reageert op stilleggen Dordrecht - MVV: 'Walgelijk, kwetsend en schadelijk'

26-02-2022 09:12 Laatste update: 09:14
60

De KNVB heeft zaterdagochtend gereageerd op het tijdelijk stilleggen van de wedstrijd tussen FC Dordrecht en MVV Maastricht. Vanuit het uitvak zouden er oerwoudgeluiden gemaakt zijn naar Dordrecht-speler Seydine N'Diaye, die vervolgens geëmotioneerd van het veld liep.

Scheidsrechter Richard Martens had in eerste instantie niet in de gaten wat er aan de hand was. N'Diaye liep naar de grensrechter om zich te beklagen over het gedrag van de MVV-fans, maar kreeg zelf geel vanwege opmerkingen over de leiding. Toen het eenmaal duidelijk werd waarom N'Diaye zo geëmotioneerd was, stuurde Martens de spelers van het veld. 

Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal KNVB, heeft zaterdagochtend gereageerd op het incident. 'Voetbal verbindt in Nederland miljoenen mensen met zeer uiteenlopende achtergronden. Die verbindende kracht maakt het voetbal uniek maar ook kwetsbaar voor racisme en discriminatie. Daarom moeten we met iedereen die van voetbal houdt racisme en discriminatie veroordelen en bestrijden. Het is walgelijk, kwetsend en schadelijk en hiervoor is geen plek in het voetbal. Wij zijn trots op de reactie van de spelers', zo laat ze via de website van de KNVB weten.

De spelers, die nog twee minuten uit moesten spelen, kwamen uiteindelijk wel weer het veld op. Dit deden ze zonder N'Diaye. De spelers die wél het veld op kwamen, knielden symbolisch. Martens floot vervolgens voor het einde van de wedstrijd, bij een 3-1 eindstand.