Lens leeft mee: 'Nog vóór zijn eerste duel zit David Neres zwaar in de problemen'

Lens leeft mee: 'Nog vóór zijn eerste duel zit David Neres zwaar in de problemen'

26-02-2022 13:35
46

Jeremain Lens leeft mee met Shakhtar Donetsk-aanvaller David Neres en zijn oud-ploeggenoten bij Dinamo Kiev. De 34-jarige Nederlander houdt het nieuws rond de Russische invasie van Oekraïne nauwlettend in de gaten.

"David zal wel denken: was ik er maar nooit heengegaan. Ik ken hem niet persoonlijk, maar bid natuurlijk dat hij erin slaagt het land veilig te verlaten", zegt de huidig aanvaller van Besiktas in De Telegraaf.

Neres was afgelopen donderdag te zien in een videoboodschap vanuit een hotel in Kiev, waar hij met Braziliaanse ploeggenoten om hulp vroeg aan zijn regering. De voetballers willen graag vertrekken uit Oekraïne.

"Laat vooral duidelijk zijn dat ik het voor iedereen in Oekraïne verschrikkelijk vind, het filmpje van de vader die afscheid van zijn kinderen moet nemen om het leger te dienen, is hartverscheurend. Ik hoop dat iedereen veilig is. Door Neres en de Nederlandse voetballers in Oekraïne, Rodney Antwi en Hennos Asmelash, krijgt het leed een bekend gezicht", aldus Lens. "Nog vóór zijn eerste duel zit David al zwaar in de problemen."

Lens verruilde PSV in 2013 voor Dinamo Kiev om twee jaar later naar Sunderland te vertrekken. Hij kent nog wel een aantal spelers van de Oekraïense topclub, waaronder Denys Garmas en Sergiy Sydurchuk. "Als ik de angstaanjagende beelden uit Kiev zie, spoken Denys en Sergiy wel door mijn hoofd. Ik hoop intens dat alles goed met ze gaat."