Newcastle bevestigt Botman-gedachten: 'Hij praat er nog altijd open over'

Newcastle bevestigt Botman-gedachten: 'Hij praat er nog altijd open over'

26-02-2022 14:17 Laatste update: 14:20
3

Als het aan Sven Botman had gelegen, was hij in januari van Lille OSC overgestapt naar Newcastle United. Amanda Staveley, mede-eigenaresse van The Magpies, onthult dat zowel de Nederlander als Jesse Lingard de afgelopen transferperiode wilde tekenen in Noord-Engeland.

Hoewel Botman zelf niet onwelwillend tegenover een overgang te staan, kwamen Lille en Newcastle niet tot een akkoord. De verdediger speelt daardoor minimaal tot het einde van dit seizoen in Frankrijk. "Sven Botman wilde ontzettend graag naar Newcastle komen", stelt Staveley in gesprek met The Athletic. "Hij ziet een overgang nog steeds zitten en praat daar nog altijd open over."

Newcastle bleef eind januari niet met lege handen achter. De club haalde vijf versterkingen binnen, maar Staveley maakt duidelijk dat de selectie komende zomer opnieuw voorzien moet worden van kwaliteitsimpulsen. "We zullen kijken wat de ploeg nodig heeft." Het overgenomen Newcastle moet zich zien te handhaven in de Premier League, om vanuit daar door te kunnen groeien. "Deze zomer wordt voor ons echt belangrijk. We hebben geen beperkingen in wat we kunnen doen en we willen een duurzame club creëren", vult mede-eigenaar Mehrdad Ghodoussi aan. 

Botman beschikt nog over een contract tot medio 2025 bij Lille. In januari bood Newcastle tussen de 45 en 55 miljoen voor de centrumverdediger, maar de Franse club weigerde medewerking te verlenen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie