Update: ook Tsjechië neemt standpunt in Rusland-kwestie in en doet beroep op FIFA

Update: ook Tsjechië neemt standpunt in Rusland-kwestie in en doet beroep op FIFA

27 February - 11:47 Laatste update: 11:48
132

In navolging van Polen heeft ook Zweden besloten dat het in de play-offs voor plaatsing van het WK niet tegen Rusland wil uitkomen. Dat heeft de Zweedse bond in een statement bekend gemaakt.

De Polen maakten al duidelijk dat ze in de halve finale van de play-offs voor het WK niet tegen Rusland willen spelen en ook Zweden heeft dat nu kenbaar gemaakt. Het Scandinavische land zou, mocht het zelf de halve finale van Tsjechië winnen, in de finale tegen de Russen uit kunnen komen.

In het statement zegt bondsvoorzitter Karl-Erik Nilsson dat hij een beroep doet op de FIFA. 'De illegale invasie in Oekraïne maakt alle voetbalcontacten met Rusland onmogelijk. We zouden de FIFA dan ook willen vragen om de play-offwedstrijden waarin Rusland zou spelen, af te gelasten. Wat ze uiteindelijk ook besluiten, wij gaan in maart zeker niet tegen ze spelen.'

Nilsson stelt verder dat hij niet gelooft dat de wereldvoetbalbond de oproep vanuit Polen en Zweden niet zal opvolgen. 'Rusland mag niet meedoen zolang deze waanzin nog steeds plaatsvindt', zo klinkt het in de duidelijkst denkbare bewoordingen.

Update: Inmiddels heeft ook Tsjechië aangegeven niet te gaan spelen tegen Rusland in de strijd om een WK-ticket. Het land speelt eerst tegen Zweden in de halve finale, maar in de finale wacht mogelijk een confrontatie met Rusland. Die wedstrijd zal niet gespeeld gaan worden, als het aan Tsjechië ligt. Eerder gaven Polen en Zweden al aan niet tegen Rusland te willen spelen vanwege de oorlog met Oekraïne.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s