'Uitweg voor Neres: Braziliaan verlaat Oekraïne voor Roemenië'

'Uitweg voor Neres: Braziliaan verlaat Oekraïne voor Roemenië'

26-02-2022 17:45
82

David Neres lijkt op weg om Oekraïne te verlaten. Volgens diverse Braziliaanse media zijn alle Braziliaanse spelers van Shakhtar Donetsk en Dinamo Kiev met hun familieleden op weg naar Roemenië. Dat gebeurt per trein.

Neres plaatste eerder op zaterdag nog een oproep voor de Braziliaanse regering om ze zo snel mogelijk weg te halen uit Oekraïne, maar op nieuwe beelden is te zien dat de oud-speler van Ajax in een trein zit. Volgens media uit Brazilië rijdt de trein naar de grens van Roemenië.

Globo Esporte schrijft dat de Braziliaanse spelers en hun familieleden het hotel verlaten hebben en in een konvooi van eigen auto's richting een treinstation reden, ongeveer op twee kilometer afstand van Kiev. De trein rijdt eerst naar Chernivtsi, in West-Oekraïne, daarna stappen ze op de trein naar Roemenië.

"We gaan hier nu weg. De ambassade heeft laten weten dat er hier drie treinen vertrekken. We vertrekken in konvooi met alle Brazilianen naar het station. Het is allemaal heel eng", zegt Maria, de vrouw van Shakhtar-speler Marlon. 

Naar verluidt wilden de Brazilianen eerst niet op de trein stappen vanwege een gebrek aan veiligheid, maar omdat het voedsel langzaam op begon te raken, het internet slecht was en er andere problemen waren, is besloten om toch te vertrekken.