Leeds ontslaat Bielsa na slechte resultaten, 'al mondeling akkoord met opvolger'

Leeds ontslaat Bielsa na slechte resultaten, 'al mondeling akkoord met opvolger'

27-02-2022 12:09 Laatste update: 12:20
18

Marcelo Bielsa is niet langer de trainer van Leeds United. De oefenmeester is door zijn club ontslagen na de slechte resultaten van de laatste tijd. Leeds zou in Jesse Marsch de perfecte opvolger zien van Bielsa, zo weet Fabrizio Romano al te melden.

Leeds verloor zaterdagmiddag met 0-4 van Tottenham Hotspur en de club heeft na die prestatie besloten in te grijpen. Leeds stond tegen Spurs bij rust al met 0-3 achter en werd door de supporters getrakteerd op een fluitconcert. Het werd meteen de laatste wedstrijd van Bielsa als coach van Leeds, de club die hij eerder van het Championship naar de Premier League wist te loodsen.

De nieuwe trainer is al zo goed als zeker, weet Fabrizio Romano te melden. Marsch zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Premier League ploeg. De Amerikaan, in het verleden onder meer werkzaam voor Red Bull Salzburg en RB Leipzig, wordt mogelijk zondag al gepresenteerd. Hij was tot 5 december 2021 nog de trainer van Leipzig.

Leeds staat op dit moment op een teleurstellende zestiende plaats in de Premier League, met twee punten voorsprong op Burnley dat achttiende staat.