'Dit was onze laatste kans om nog mee te doen voor het kampioenschap'

'Dit was onze laatste kans om nog mee te doen voor het kampioenschap'

27-02-2022 14:32 Laatste update: 14:45
102

Feyenoord heeft zondag tegen AZ de laatste kans op het kampioenschap verspeeld. Die conclusie trekt Jens Toornstra na de 2-1 nederlaag in Alkmaar.

Vooraf bespraken de spelers en technische staf dat er gewonnen móést worden om aansluiting te houden met koploper Ajax. Dat lukte niet: twee penalty's van Jesper Karlsson deden Feyenoord de das om. "Dit was onze laatste kans om nog mee te doen voor het kampioenschap. Die hebben we niet gepakt", treurt Toornstra voor de ESPN-camera.

Als Ajax zondag wint van Go Ahead Eagles (16.45 uur), moet Feyenoord een verschil van negen punten wegpoetsen. Het verschil met nummer vier AZ is teruggelopen tot drie punten. "Wel mooi dat Toornstra dat zegt", reageert analist Arnold Bruggink op de 'kampioensquotes' van de Feyenoorder. "Intern zijn ze daar dus echt mee bezig."

'Geen penalty's'
Feyenoord werd zondag niet geholpen door scheidsrechter Dennis Higler, concludeert Toornstra. "Na de eerste penalty werd het heel onrustig bij ons. Het is moeilijk te zeggen waar dat aan ligt, maar ik vond het geen penalty's. Ik ben geen scheidsrechter..."