Slot lacht hardop om penalty's bij AZ-Feyenoord: 'Alles wat ik zeg is te veel'

Slot lacht hardop om penalty's bij AZ-Feyenoord: 'Alles wat ik zeg is te veel'

27-02-2022 15:08
160

Arne Slot vindt dat Feyenoord zich op bezoek bij AZ als 'een topclub gepresenteerd heeft', ondanks de 2-1 nederlaag. De coach van de Stadionclub moet daarnaast hardop lachen om de strafschoppen die zijn ploeg tegen heeft gekregen.

Voor de camera van ESPN is Slot positief over het spel van Feyenoord op bezoek bij AZ. "In de tweede helft was het fantastisch wat we lieten zien", begint de oefenmeester. "We hebben ons hier echt als een topclub gepresenteerd. We waren dominant, beter, heel goed aan de bal en hielden goed druk op AZ."

"We hebben het alleen zo'n twintig minuten heel moeilijk gehad", gaat Slot verder. "Dat was de fase met twee strafschoppen, ik denk niet dat er veel teams zijn die twee penalty's tegen kunnen overwinnen, zeker tegen een sterke ploeg als AZ."

Vervolgens krijgt Slot beelden te zien van de penaltymomenten. "Het is een Dani de Wit-penalty", reageert de trainer Overijssel op de eerste strafschop. "Dat heb ik altijd enorm kunnen waarderen, het drama dat hij kan maken als hij aangeraakt wordt. De bal is helemaal niet in de buurt, ik snap goed dat de VAR hem niet terugdraait. Ik denk alleen ook niet dat de VAR hem andersom terug zou draaien."

Over de tweede penalty, die Tyrell Malacia veroorzaakte, wil Slot inhoudelijk niets kwijt. "Haha, oké: twee strafschoppen tegen. Alles wat ik hierover zeg is te veel. We hebben een historie hierin, ik wil daar het liefst niks over zeggen. Anders krijgt dat namelijk de aandacht."