FC Barcelona houdt huis: Luuk de Jong en Memphis scoren in slotfase

27-02-2022 22:53
72

FC Barcelona heeft de smaak te pakken, is nu zeven officiële wedstrijden ongeslagen en doet nog volop mee om Champions League-kwalificatie. Zondagavond werd er afgerekend met Athletic Bilbao, dankzij winteraanwinst Pierre-Emerick Aubameyang, 'verloren zoon' Ousmane Dembélé én Luuk de Jong en Memphis Depay: 4-0.

Athletic is in de voorbije seizoenen vooral in de bekertoernooien uitgegroeid tot Angstgenger van FC Barcelona, dat het ditmaal echter niet zover liet komen. Linksback Sergiño Dest en bankzitters Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong zagen hoe Aubameyang vlak voor rust de score opende, nadat doelman Unai Simón een rebound toe moest staan: 1-0.

Na rust kwamen de Nederlanders alsnog binnen de lijnen en bleef Barcelona de touwtjes in handen houden. Een kwartier voor tijd viel de wedstrijd in het slot, nadat Dembélé - weer in genade aangenomen, wel uitgefloten door een aantal fans - de bal vanuit een scherpe hoek in het dak van het doel ramde: 2-0. Luuk de Jong mocht pas in minuut 86 Aubameyang aflossen, maar pikte alsnog zijn doelpuntje mee: Dembélé gaf voor en de spits kon ongehinderd raak knikken. Daarmee was het Nederlandse feest nog niet compleet: Memphis tekende voor het slotakkoord door van dichtbij de 4-0 aan te tekenen.

Barça klimt van plek zes naar een gedeelde vierde plek, naast Atlético Madrid, maar heeft nog één wedstrijd tegoed. Elche is zondag de volgende tegenstander.