Higler de zondebok bij Feyenoord: 'Als gevoel bewaarheid wordt, heeft dat impact'

Higler de zondebok bij Feyenoord: 'Als gevoel bewaarheid wordt, heeft dat impact'

28-02-2022 07:10
69

Dat Dennis Higler twee strafschoppen toekende aan AZ, zorgde voor veel emotie op de bank bij Feyenoord. Volgens trainer Arne Slot heeft dat te maken met de 'voorgeschiedenis' die de Rotterdammers hebben met de scheidsrechter.

Slot meldde zich een aantal keer bij de vierde man, zijn assistent Marino Pusic liet zich verbaal gaan tegen een grensrechter en zelfs clubarts Joost van der Hoek stond met wilde armgebaren langs de zijlijn. Slot benadrukt dat hij de integriteit van Higler níet in twijfel trekt. "Maar als jullie je huiswerk goed zouden doen, snap je denk ik wat beter waarom de frustratie er was", zegt hij, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

"FC Utrecht twee strafschoppen tegen, waar de grensrechter er gelukkig nog eentje kon terugdraaien, Ajax thuis waar we een strafschop tegen kregen, al was die volstrekt terecht. En vandaag weer", somt de Feyenoord-coach op. "Je hebt al een bepaald gevoel en als dat ook nog eens bewaarheid wordt, dan heeft dat impact. Zo van 'potverdorie zeg, dit valt weer niet mee vandaag'. Ook als ze terecht zijn, denk je toch: we hebben maar in drie wedstrijden strafschoppen tegen gekregen, maar  toevalligerwijs wel in deze wedstrijden. Nogmaals, dat zegt niks over keuze of integriteit, maar wel over het gevoel wat het bij ons oproept."

Slot geeft toe dat het niet alleen bij de staf leeft en dat vermoedelijk ook de spelers frustraties hadden, maar hij wijt het matige spel voor rust vooral aan de achterstand. Dat onder meer Pusic en Van der Hoek zo emotioneel meeleefden vindt de trainer geen probleem. "De spelers worden niet onrustig van een dokter of assistent die staat te zwaaien. Of het de taak van een dokter is? Ik heb daar niet zoveel moeite mee."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie