Perez ziet opgehemelde Kökcü door de mand vallen: 'Bizar veel balverlies'

Perez ziet opgehemelde Kökcü door de mand vallen: 'Bizar veel balverlies'

28-02-2022 07:24 Laatste update: 09:10
57

Orkun Kökcü kon absoluut geen potten breken in de Eredivisie-topper van Feyenoord tegen AZ. Kenneth Perez is 'geschrokken' van het optreden van de 21-jarige middenvelder tijdens de 2-1 nederlaag in Alkmaar.

"Je kon onder druk zien wie wel een hoge handelingssnelheid heeft en wie niet", analyseert Perez bij Dit was het Weekend van ESPN. "Daar kwamen een aantal spelers naar voren van wie je dacht: ja, die heeft wel kwaliteit. Maar ook spelers van wie je dacht: dat is allemaal leuk tegen RKC... Dit was het tempo waarmee je ook Europees geconfronteerd kan worden en er vielen een aantal spelers door te mand."

De Deense analist 'schrok misschien het meest' van Kökcü. "Omdat mensen hem toch zo opgehemeld hebben na vier goals in vijf wedstrijden. Maar ja, tegen de mindere goden. Maar vandaag: dertig keer balverlies, bizar veel. Dat mag niet. Voor zijn ontwikkeling moet dit een wedstrijd zijn waarvan je zegt: Kökçü, zag je dat? Hij was de regisseur op het middenveld, hij nam goede vrije trappen en corners. Maar dat deed hij niet. Dit zijn wedstrijden om dat te doen."

Ook de tandem Bryan Linssen en Guus Til viel Perez tegen. "Die is uit vorm", luidt het oordeel. "Til heeft moeite met een goede voortzetting. Het is voor Til altijd moeilijk in de kleine ruimte, maar hij wordt nu te veel betrokken in het spel. Hij moet eigenlijk alleen maar vertrekken. Linssen werkt kneiterhard, maar er komt bijna niks uit."