Buffon (44) is niet kapot te krijgen en plakt er nog twee jaar aan vast

Buffon (44) is niet kapot te krijgen en plakt er nog twee jaar aan vast

28-02-2022 11:20
9

Gianluigi Buffon zou zomaar eens zijn dertigste seizoen als profvoetballer kunnen beleven. De 44-jarige sluitpost van Parma kan er geen genoeg van krijgen en heeft maandag bekendgemaakt dat hij zijn contract verlengd heeft.

Buffon debuteerde in 1995 (!) voor Parma en keerde afgelopen zomer terug bij zijn jeugdliefde, na jarenlange trouwe dienst bij Juventus en een uitstapje bij Paris Saint-Germain. In de Serie B heeft de veteraan dit seizoen 23 wedstrijden gekeept namens de nummer dertien van de competitie. Daar gaat hij de komende jaren ook mee door: Buffon heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract met een looptijd tot 2024, wanneer hij 46 is.

Gigi liet zich onlangs zelfs ontvallen dat hij ook nog droomt van deelname aan een eindtoernooi met Italië. Tijdens het WK van 1998 was hij er al bij als reservekeeper en Buffon wil zich zelfs op zijn 48ste nog beschikbaar stellen. "Als Italië het WK van 2022 niet haalt, kan ik best nog wel vier jaar wachten", liet de 176-voudig Italiaans international onlangs weten.