Sparta accepteert schorsing: Verschueren kan tot april nog maar één keer spelen

Sparta accepteert schorsing: Verschueren kan tot april nog maar één keer spelen

28-02-2022 15:33
11

Arno Verschueren kan de komende twee wedstrijden niet meespelen bij Sparta. De 24-jarige Belg kreeg zondag tegen PSV een rode kaart en is voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst door de KNVB.

Verschueren haalde kort na rust Eran Zahavi van achteren neer en kon direct inrukken, waarna Sparta een 1-0 voorsprong zag veranderen in een 1-2 nederlaag. Sparta heeft een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, ontvangen en is hiermee akkoord gegaan, laat het via de clubkanalen weten.

Het betekent dat Verschueren – medio januari overgekomen van Lommel SK – met drie Eredivisie-duels in de benen voorlopig geen wedstrijdritme op kan doen. De middenvelder is er vrijdag niet bij tegen Vitesse en moet daarna ook verstek laten gaan tegen Go Ahead Eagles. Op zaterdag 19 maart zou hij zijn rentree kunnen maken tegen NEC, maar daarna breekt de interlandperiode alweer aan. Sparta heeft ook het inhaalduel met concurrent Fortuna Sittard nog tegoed, maar voor die afgelaste wedstrijd is nog geen nieuwe datum gevonden.