Ajax verslaat Heracles met ruime cijfers in oefenduel: Kudus laat zich zien

Ajax verslaat Heracles met ruime cijfers in oefenduel: Kudus laat zich zien

28-02-2022 17:45
100

Ajax heeft maandag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Heracles Almelo. De ploeg van trainer Erik ten Hag won op sportcomplex De Toekomst met 5-1. Mohammed Kudus vertolkte een hoofdrol.

De 21-jarige Ghanees beleefde in 2021 een stormachtige entree bij Ajax, maar blessureleed wierp hem ver terug. Maandag kreeg hij de kans om wedstrijdritme op te doen. Kudus was voor rust één keer trefzeker, net als Danilo en Victor Jensen. In de tweede helft deed Heracles iets terug via Elias Sierra, voordat opnieuw Kudus en Kenneth Taylor de score opvoerden voor de Amsterdammers.

Ajax trad aan met een mix van spelers van het eerste en tweede elftal. Onder meer Nicolás Tagliafico, Ryan Gravenberch en Mohamed Daramy stonden aan de aftrap. De ploeg van Ten Hag komt woensdag weer in actie. Dan wacht een clash met AZ in de halve finale van de KNVB Beker. Afgelopen zondag ging Ajax met 2-1 onderuit tegen Go Ahead Eagles, waardoor de voorsprong op PSV nog maar twee punten bedraagt in de Eredivisie.

Opstelling Ajax: Setford, Van Gelderen (Salah-Eddine) Llansana, Musampa, Tagliafico (Baas), Taylor, Gravenberch (Fitz-Jim), Kudus, Jensen (Hansen), Danilo, Daramy