De Ligt over wederopstanding Juve en vertrek Ronaldo: 'Dat was de kritiek hier'

De Ligt over wederopstanding Juve en vertrek Ronaldo: 'Dat was de kritiek hier'

28-02-2022 21:36
13

Menigeen gaf er geen stuiver meer voor, maar Juventus doet met nog elf wedstrijden te gaan weer volop mee in de strijd om de Italiaanse landstitel. Matthijs de Ligt zegt dat het nog spannend kan worden, maar blijft realistisch.

Juventus begon bijzonder slecht aan het seizoen, maar inmiddels heeft de club uit Turijn het op de rit. "Het gaat goed met ons. Tegen Torino speelden we gelijk, dat is balen. Verder hebben we de laatste dertien wedstrijden niet verloren. Het gaat de goede kant op", zegt De Ligt bij Rondo.

Wedden

Meer odds

"Dertien wedstrijden geleden stonden we veertien punten achter, dus toen hebben we het een beetje uit ons hoofd gezet. We focusten ons op de Champions League en bekeken het van wedstrijd tot wedstrijd. Nu staan we nog maar zeven punten achter, of acht als Internazionale wint. Het zal lastig worden en er moet nog wat gebeuren, maar het ziet er wel een stuk beter uit."

Vlahovic en Ronaldo
De nieuwkomer Dusan Vlahovic neemt Juventus inmiddels bij de hand. Verrast is De Ligt niet. "Eerlijk gezegd niet, omdat ik tegen hem heb gespeeld dit jaar. Ik stond de hele wedstrijd tegenover hem, toen merkte ik al hoe sterk en technisch goed hij is. Wat me vooral aansprak was dat hij zo gedreven is om te scoren en zijn teamgenoten uitschold als hij de bal niet kreeg. Zo iemand heb je voorin nodig."

Het vertrek van Cristiano Ronaldo laat zich op sportief vlak wel voelen, al waren er ook geluiden dat de spelers van Juventus hem zat waren. "Je mist dertig goals per seizoen, dat heeft ons ook de Champions League gebracht. De kritiek was hier dat hij het team minder zou laten spelen of niet genoeg deed in het drukzetten, maar als je iemand hebt die zoveel verschil maakt mag dat wat mij betreft wel. Hij vertrok laat in de transferperiode, waardoor we er niet iemand als Vlahovic voor terug konden halen. Dat hebben we gemist."