'FC Barcelona pikt eerste zomerversterking transfervrij op bij AC Milan'

'FC Barcelona pikt eerste zomerversterking transfervrij op bij AC Milan'

28-02-2022 23:52
35

FC Barcelona is achter de schermen volop bezig met de selectie voor aankomend seizoen. De club staat op het punt om Franck Kessié naar Catalonië te halen. De middenvelder moet overkomen van AC Milan.

Dat meldt SPORT. De Spaanse krant schrijft dat de transfer van Kessié al 'praktisch afgerond' is. Over de transfersom hoeven Barcelona en Milan niet te onderhandelen: Kessié is na dit seizoen transfervrij en kan gratis en voor niets de overstap naar Spanje maken.

Er wordt volgens SPORT wel nog gesproken over het salaris. Kessié verdient bij Milan twee miljoen euro per jaar, zijn agent vraagt van Barcelona vijf miljoen. Barcelona is bereid dat te betalen, maar wil een groot gedeelte daarvan verpakken in bonussen, zoals de club wel vaker doet.

Kessié is pas 25 jaar en is niet alleen aantrekkelijk omdat hij Barcelona geen transfersom kost, maar ook omdat de club denkt dat hij zijn beste jaren in Camp Nou zal beleven. Hij past daarnaast in het profiel dat de club opgesteld heeft: een fysiek sterke middenvelder had Barcelona namelijk nog niet. Nu wel. De marktwaarde van Kessié wordt geschat op vijftig miljoen euro.