Lens (34) volledig uit beeld: 'Ik vind ook dat ik een behoorlijk salaris verdien'

Lens (34) volledig uit beeld: 'Ik vind ook dat ik een behoorlijk salaris verdien'

01-03-2022 10:31 Laatste update: 01-03-2022 10:31
39

Jeremain Lens voelt zich nog steeds voetballer, ook al speelde hij meer dan 600 dagen geleden (!) zijn laatste wedstrijd voor Besiktas. Dat laat hij weten aan ESPN. De 34-voudig international verdween de laatste twee jaar volledig uit beeld.

Lens (34) stond op 19 september 2020 voor het laatst op het veld bij Besiktas. Vorig jaar speelde hij zestien wedstrijden op huurbasis voor Fatih Karagümrük, maar vervolgens werd het stil. De aanvaller zit nog steeds bij Besiktas en loopt eind mei uit zijn contract. "Eigenlijk ben ik nu een heel jaar apart aan het trainen", vertelt Lens.

"Twee jaar geleden is mijn situatie drastisch veranderd. Ik ben toen uit de selectie gezet en apart gaan trainen", vervolgt de oud-speler van AZ, NEC en PSV, die in de laatste transferperiodes wel opties had. "Maar helaas is het niet tot een transfer gekomen. (...) Ik wil nu niet met modder gaan gooien en dat ga ik ook niet doen als ik daar weg ben. Maar het is een beetje vreemd, want ze willen het liefst dat ik weg ga."

De situatie bevreemdt Lens, die met zijn salaris op de begroting van Besiktas drukt. "Dus daar willen ze vanaf. Dan zou je verwachten dat elk bod of elke kans dat ze minder hoeven te betalen met twee handen aangrijpen, maar dat is ook niet het geval en dan hebben ze alsnog wensen en eisen. En zodoende is het meerdere malen niet tot een definitieve deal gekomen."

'Ik vind zelf ook dat ik een behoorlijk salaris verdien'
En dat is jammer, vindt Lens. "Ook omdat ik zelf wel een beetje vind dat het een behoorlijk salaris is wat ik op dit moment verdien. Dan zou je denken dat als het gehalveerd zou worden of misschien tien procent kan zijn wat een andere club betaalt. Dan zou ik denken, liever die tien procent vermindering dan dat ze me het volle pond betalen."

Het is nu de vraag waar de toekomst van Lens ligt. De aanvaller kwam 102 keer in actie voor Besiktas en was goed voor twaalf goals en twintig assists. "Ik zou nog heel graag weer lekker willen voetballen. Ik ben 34 jaar inmiddels. Als dat betekent dat dit de laatste jaartjes zijn, dan zou ik het wel voetballend willen afsluiten. Dat is wel mijn doel, om het voetballend af te sluiten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie