Benfica wilde winkelen bij Ajax in januari: 'Viel voor Ajax niet over te praten'

Benfica wilde winkelen bij Ajax in januari: 'Viel voor Ajax niet over te praten'

1 maart - 19:24 Laatste update: 19:56
23

Benfica heeft in januari een vergeefse poging gedaan om Jay Gorter los te weken bij Ajax. De Portugese club, tegenstander van Ajax in de Champions League, wil alvast inspelen op een mogelijk vertrek van eerste doelman Odisseas Vlachodimos.

Dat meldt Gorter zelf in Tiki-Taka United de Podcast. Benfica legde een bod neer bij Ajax, maar de Amsterdammers wezen deze resoluut af. Naast Benfica waren er ook andere clubs geïnteresseerd, maar die laat hij onbesproken. "Ik kan wel één club noemen: de club waar we tegen spelen in de Champions League (Benfica, red.). Die keeper (Vlachodimos, red.) gaat waarschijnlijk vertrekken. Een goede keeper. Benfica waagde een poging, maar er viel voor Ajax niet over te praten."

Gorter kwam afgelopen zomer naar Ajax na een goede periode bij Go Ahead Eagles. Met de ploeg uit Deventer promoveerde hij naar de Eredivisie. Een half jaar later had hij alweer kunnen vertrekken bij zijn nieuwe club. "Er is een bod uitgebracht, maar daar was Ajax niet tevreden mee. Het is natuurlijk ook snel om me na een half jaartje alweer te verkopen. Ik weet waarom ik naar Ajax ben gegaan en mijn plan is nog niet volbracht. Zo keek Ajax er ook tegenaan."

De sluitpost had afgelopen zomer ook andere opties, zo geeft hij aan. "Vitesse liep voorop. Ik ben ook dicht bij een stap naar het buitenland geweest. Ik kon naar Real Betis. Ze legden een goed bod neer, daar ging Ajax uiteindelijk overheen", sluit Gorter af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie